Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(1)
Branch
Filia nr 2
(1)
Author
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Audience Group
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Fizjoterapeuci
(1)
Lekarze rodzinni
(1)
Studenci
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Szkoły zawodowe
(1)
Subject
Normy żywienia
(1)
Odżywianie
(1)
Otyłość
(1)
Polityka żywnościowa
(1)
Potrzeby żywieniowe
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Żywność
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata. Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again