80584
Book
In basket
Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik / Anita Bean ; przeł. Ewa Wojtczak. - Wyd. 2. - Poznań : Zysk i S-ka, cop. 2014. - 359, [1] s. : il. ; 23 cm.
Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaciła o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości. Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm Książka zawiera także: codzienne plany żywieniowe, dzięki którym (zależnie od potrzeb) stracisz lub zyskasz na wadze, zredukujesz tkankę tłuszczową, zyskasz masę mięśniową lub lepiej przygotujesz się do zawodów konkretne rady dla sportsmenek, aktywnych ruchowo dzieci oraz uprawiających sport wegetarian wyczerpujące omówienie potrzeby suplementacji i odżywek sportowych
Availability:
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 796 (1 egz.)
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 796 (1 egz.)
Notes:
General note
Tyt. oryg.: "The complete guide to sports nutrition" 2013.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 337-352. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again